Het eind is in zicht…?

Inmiddels is er weer een week voorbij. Het was ook een week van stilte voor degenen die mijn blog volgen\lezen. Afgelopen weekend was een druk weekend en dat heb ik wel geweten deze afgelopen week. De effecten van de bestraling zijn merkbaar geworden sinds vorige week zondag.. Pijn in de keel en slokdarm. Tijdens het eten is het net alsof je het eten door een dun rietje heen probeert te persen. Warme dranken zoals thee of koffie doen in het begin “pijn” als je het drinkt. Maar goed, het is allemaal dragelijk en het eind van deze behandeling komt ook in het zicht. Dinsdag aanstaande is de laatste bestraling.

Afgelopen vrijdag vroeg ik aan de radioloog waarom de bijverschijnselen zo laat optreden. Hij vertelde mij dat bestraling een verlaat effect heeft en nog lang doorwerkt. Met andere woorden, aanstaande dinsdag is dan wel de laatste bestraling maar het kan nog zo’n twee tot drie weken na ijlen in het lichaam. Dus waarschijnlijk ben ik hier nog wel even zoet mee.
Dat is tevens de reden waarom men pas op 14 november de ct-scan gaan doen. Simpelweg omdat dan ongeveer het lichaam weer tot “rust” is gekomen.

Over 14 november gesproken, ik merk dat het geestelijk moeilijker wordt. Elke keer rijst er bij mij de vraag heeft dit alles wel zin gehad? Hoe gaan mijn komende jaren eruit zien?Kan ik het geestelijk allemaal volhouden? Ja de kanker heeft mijn leven volkomen veranderd…………….

Dit bericht is geplaatst in Mijn verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *