Storm voorspeld

Stemming – :-( / gewicht – 58 kg

Vandaag zou J. naar het strand gaan. Vanwege de slechte weersvoorspelling is het niet door gegaan. Vond ik wel jammer voor die knul. Mijn zusje viert vandaag haar verjaardag. Gefeliciteerd B. geniet ervan!

Verder naar de zaak geweest om de post op te halen. Nog even een drankje met mijn vriend J. gedronken en netjes de secretaris van de Business club bedankt voor de bloemen die ze hebben gestuurd. Was wel even leuk. Heb in ieder geval weer gelachen met J. en P.

Ik moet echt gauw weer wat fysieke inspanning gaan leveren want niks doen is echt vermoeiend voor mij. Ik word steeds ongeduldiger. Kan steeds minder hebben. Die trend van negatieve gedachten moet ik tot een halt toe roepen. Het gaat effect hebben om mijn humeur. Dit betekent uiteindelijk dat M. en de kinderen hiervan de klos zijn.

De chemo doet zijn werk. De voorspelde storm (lees – mogelijke bijwerkingen) gaan mij ook voorbij. Het is geen misselijkheid, hoofdpijn enzovoorts, nee het is een chemo arm?!? Ja, je leest het goed, een chemo arm.

Ik had de laatste dagen al een raar en zeurderig gevoel in mijn onderarm waarin de infuus voor chemo wordt ingebracht. Vandaag werd het erger dus ben eens aan het zoeken geslagen op het internet. De zoekactie “pijn arm chemo” gaf meteen opheldering. Het schijnt dat de aders geïrriteerd en verhard raken van de chemo. Een van de adviezen die men geeft op het forum van Lymfeklierkanker vereniging Nederland is als volgt:

….Onze ervaringen met deze klacht zijn, van arm wisselen per chemo, dan krijgen de aderen een beetje rust. Om een stress balletje vragen tijdens het inlopen van de chemo. En als het dan als nog pijnlijk is, hebben sommigen baat bij een warmte pakking en sommige krijgen als advies een koude pakking op de pijnlijke plek. Het blijft een beetje zoeken naar wat voor jou werkt….”

Verder lees je meteen weer een hoop narigheid over de chemo en wat het kan doen met je lijf, zenuwen, spieren enzovoorts op langere termijn. Wat een troep is het eigenlijk. Gek genoeg moet deze troep mij wel proberen af te helpen van kanker. Maar goed, maandag aanstaande laat ik me wel in de andere arm prikken. Hopelijk helpt dit. Wat heeft die chemo nog meer voor mij in petto? Ga het in ieder geval melden bij hematoloog.Vanaf morgen aan de bak!!! Desnoods dan maar rennen of zo. In ieder geval iets doen zodat ik mijn oncontroleerbare boze buien onder controle ga krijgen! Ik denk wel dat het ook te maken heeft met het dichter bij komen van de vakantie van M. en de kinderen. Ben dan voor het eerst twee weken alleen sinds ik getrouwd ben en sinds we kinderen hebben.
Fijn bedankt kanker Hodgkin!  Is de ziekte alleen niet genoeg? Of heb je nog meer van geestelijk pijn stoten in je rugzak?

Dit bericht is geplaatst in Mijn verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *