Pet scan

Stemming – 🙁 / gewicht – 58kg

Vandaag vroeg uit de veren. Om 7:00 zat ik al aan de 1,5 liter waterfles te lurken om aan de gestelde tax te voldoen om de PET scan goed te kunnen laten verlopen.

Om 8:00u moest ik me melden. De dag begon alweer lekker. Allereerst stond ik op de verkeerde afdeling. Fijn. Vervolgens op de juiste afdeling aangekomen blijkt dat de afspraak die notabene door het ziekenhuis van de 27e naar vandaag was verplaatst niet was doorgegeven. Normaliter is dat dus een drama omdat de radioactieve suiker speciaal wordt besteld in Belgie. Een klein mazzeltje aan mijn kant, blijkbaar hadden ze de suiker.

Na toediening van de suikers via een infuus, een uur stil liggen op een donkere kamer. Daarna naar het toilet want het water van een uur tevoren staat inmiddels tot in je keel. Daarna de scan van 35 minuten. Dan zou je even moeten wachten om te zien of de scan is gelukt. Helaas voor mij, de pc was gecrasht. Lekker dus, niets anders dan wachten tot het ding opnieuw is opgestart en daarna alle berekeningen opnieuw heeft uitgevoerd. Hoe dan ook, ik stond pas om 12:15 weer buiten met gemengde gevoelens. Dit soort dingen zijn natuurlijk op mijn lijf geschreven want ik relateer dit meteen aan de uitslag. Slecht dus. Is natuurlijk wel doem denken maar toch..

Over doem denken gesproken, deze tussentijdse PET scan heeft wel weer aan het denken gezet. Het ging natuurlijk de afgelopen weken al niet helemaal lekker. Maar nu helemaal. Het is natuurlijk ontzettend spannend voor mij of de chemo al iets heeft uitgehaald. Het zou mooi zijn want dat zou mij een goede positieve impuls voor de resterende 4 chemo’s zijn.

De rest van de dag was niet zo schokkend eigenlijk als een dood vogeltje op de bank gezeten. Heb nog wel even gewerkt dus dat is meegenomen. Vandaag in ieder geval vroeg op want morgen krijg ik al vroeg bezoek.

Dit bericht is geplaatst in Mijn verhaal. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Pet scan

  1. Ton Blommaert schreef:

    Fijne man,

    In 1 woord: horror. Het gebeurt vaak bij dit soort instanties, dat mensen langs elkaar heen werken, en dat het op de één of andere manier misgaat…. Dat is helaas de maatschappij waarin we leven, en is meer regel dan uitzondering.

    Ik hoop dat de resultaten van het onderzoek super-positief zijn. Dat moet ook. Ten eerste ben je een mooi mens, ten tweede hebben die sukkels (door jou zo veel onnodige extra stress te bezorgen) wat goed te maken.

    Laat het me a.u.b. zo spoedig mogelijk weten. Je weet, ik ben razend druk met van alles, maar ik denk vaak aan je, daar kun je van op aan.

    Groetjes,
    T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *