Uitslag longpunctie

De longpunctie heeft ook niets uitgewezen. Als ik aan de longarts vraag of ik nu blij of niet blij moet zijn krijg ik de indruk dat hij het ook niet echt weet wat te zeggen. Hij weet beroepshalve natuurlijk dat er iets aan de hand is maar vooralsnog er niet de hand op kan leggen.

Hoe dan ook er wordt nu besloten om een Pet scan te doen. Een korte toelichting van de website van het NKI-AVL:

Kankercellen delen zich sneller dan gezonde cellen. Daarbij is ook de celstofwisseling versneld. De PET-scan (Positron Emissie Tomografie) is een nucleair geneeskundig onderzoek waarbij veranderingen in de stofwisseling van cellen in beeld worden gebracht met behulp van een kleine hoeveelheid radioactieve stof en een speciale scanner. Tegenwoordig is de PET-scan aangevuld met een CT-scan. Hierdoor kunnen kwalitatief betere beeld gemaakt worden.

Wanneer wordt een PET-scan gedaan?

  • Als het met de CT-scan of de MRI-scan niet lukt de plaats van een primaire tumor of uitzaaiingen te vinden, terwijl overige diagnostiek wel op kanker wijst.
  • Om te bepalen in welk stadium de ziekte verkeert.
  • Om te beoordelen wat het effect van de therapie op kankercellen is geweest (aan de hand van PET/CT-beelden voor en na een therapie)

De uitslag van de punctie:

Dit bericht is geplaatst in Mijn verhaal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *